Transfer znalostí

avcr-logo

PORTÁL TRANSFERU AV ČR

Propojujeme vědu s byznysem

Klidné prožití svátků vánočních a úspěšný vstup do roku 2023

Děkujeme všem, kteří navštěvují ať už pravidelně či občasně Portál transferu. Za rok 2022 vás bylo více jak 3 tisíce. Nejčastěji jste hledali v Databázi znalostí a technologií, zaujaly vás i Aktuality a články o úspěšném transferu.

Na stránkách najdete naši novou brožuru TECHNOLOGIE LABORATOŘE PŘÍSTROJE, která představuje rozšířený výběr inovativních technologií pro transfer a nabízí i využití unikátních akademických laboratoří a přístrojů. Novinka navazuje na Portál transferu AV ČR, resp. jeho Databázi znalostí a technologií. Detail nabídek pak přinášejí přehledně strukturované produktové listy obsahující i spojení na vědecké týmy.

Do nového roku 2023 pak můžeme slíbit i několik novinek. V prvním čtvrtletí vás seznámíme s novými službami CeTTAV. Aktualizovaný katalog nabídne rozšířené znalosti a kapacity našeho profesionálního týmu, které pomohou urychlit přenos výsledků výzkumu do praxe.

Naše služby vycházejí ze strategie CeTTAV, kterou v prosinci schválila Akademická rada. Vize je jednoduchá, pomoci pracovištím AV ČR podchytit a zhodnotit duševního vlastnictví a podporovat rozvoj technologií a znalostí. Posílili jsme tým o nové profesionály a chceme se více soustředit na komerční stránku jednotlivých případů.                                                                       

Pod pokličkou marketingového kotlíku to také vře. Naši markeťáci chystají nové odborné akce, jako byly namátkou seminář s německými odborníky o podpoře transferu technologií a znalostí v Německu, přednáška o Jednotném patentu EU a diskuse Na cestě k úspěšnému spin-offu. Články o nich najdete na Portálu transferu v Aktualitách. Řadu vašich námětů jsme využili při tvorbě programů pro rok 2023. Vaše dopisy (e-maily) prostě v koši nekončí.

Pokud raději navštěvujete web Akademie věd ČR, pak vězte, že přímou odbočku na Portál transferu najdete hned na titulce webu. Zachovejte nám přízeň.

ÚSPĚŠNÝ ROK 2023